Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Kesejahteraan Bandar, Perumahan, Kerajaan Tempatan dan Kampung Baru Mengalukan-Alukan Kedatangan Perayaan.

(Seremban, 31.05.19)Pekerja syarikat SWM Environment bersiap sedia ketika sambutan Aidilfitri. Sampah akan dikutip mengikut jadual seperti yang telah ditetapkan bagi memastikan kebersihan kawasan terjamin.Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Kesejahteraan Bandar, Perumahan, Kerajaan Tempatan dan Kampung Baru, Yang Berhormat Tuan Teo Kok Seong memaklumkan bahawa pihak SWM Environment akan memastikan kawasan pasar Ramadan, taman perumahan, pusat membeli-belah dan pasaraya berada dalam keadaan bersih.

Pasukan Khas Juga Turut Bersiap Sedia Bagi Mengambil Tindakan Segera Menangani Sebarang Aduan.

Beliau memberitahu bahawa pihak syarikat akan memastikan Unit Pasukan Khas (SWAT) bersiap sedia bagi menangani sebarang aduan yang diterima dan menyelesaikannya dengan segera terutamanya pada hari raya pertama Aidilfitri.

Tenaga Kerja dan Kenderaan Mencukupi.

Turut hadir sama Encik Nordin Bin Amat, Pengarah SWCorp Negeri Sembilan, Dr Al’Ashari Bin Haji Othman, Pengurus Wilayah Melaka & Negeri Sembilan, Encik Tee Wei Ming, Pengurus Operasi Wilayah Negeri Sembilan dan Encik Abdul Majid Bin Mami, Pengurus Perkhidmatan Kawasan.

Pemantauan Kebersihan Pasar Ramadan

Teo Kok Seong menyatakan bahawa SWCorp Negeri Sembilan, SWM dan Majlis Perbandaran Seremban akan bekerjasama memantau tahap kebersihan pasar Ramadan setiap malam bagi memastikan kebersihan terjaga.

Beliau memberitahu bahawa pemantauan yang dilaksanakan adalah bagi mengelakkan sampah bertaburan serta memastikan peniaga tidak culas menguruskan sisa perniagaan mereka. Orang ramai boleh menghubungi talian Indahkan Malaysia di 1-800-88-7472 atau WhatsApp di 012-6180082.